BRONBESTANDEN VINDEN & BEKIJKEN

Hieronder worden de twee voornaamste manieren toegelicht om bronnen te vinden die u interesseren. Een is om een zoekactie uit te voeren met gebruik van Eenvoudig zoeken, of Uitgebreid zoeken. De andere manier is om op categorie te bladeren.

In beide gevallen krijgt u een lijst met resultaten, d.w.z. een lijst met bronbeschrijvingen (bestanden) die enkele kenmerken hebben die u zoekt. Boven- en onderaan de resultatenpagina ziet u het aantal gevonden resultaten. Op iedere resultatenpagina staan maximaal tien items. Dus als op de pagina bijvoorbeeld staat “Resultaten 1-10 van 143”, betekent dit dat u de eerste 10 resultaten van de totale lijst met 143 items ziet. Om iedere pagina met resultaten te bekijken klikt u op de getoonde paginanummers, bijv. “1 2 3 4 5 … volgende> laatste>>“

Elk item in de resultatenlijst biedt een kort overzicht van het volledige bronbestand  voor een digitale bron. Als een item op de resultatenlijst verschijnt, betekent dat dat het volledige bestand ten minste voldoet aan één van de voorwaarden die u hebt gespecificeerd, toen u uw zoekactie uitvoerde of bladerde.

De items op de resultatenlijst bevatten elk de volgende informatie:

• een titel. Klik hierop om het volledige bestand
    te bekijken

• een miniatuurafbeelding (vooruitblik van de bron). Klik hierop om naar de werkelijke bron te gaan die in het volledige bestand is beschreven.

• een samenvatting. Klik om de gehele samenvatting te bekijken op “Meer tonen”.

• (in enkele gevallen) een ster beoordeling met de mening van andere gebruikers over die bron.

• knoppen om het item als een bladwijzer op te slaan, te printen, of uit te wisselen met gebruikers van populaire sociale netwerkservices, zoals Facebook, Twitter, webmail, enz.

Hieronder inloggen of Registreren.

Een nieuw wachtwoord nodig?