HITTA & VISA RESURSER

Det finns två sätt att hitta resurser som du är intresserad av. Dels kan du göra en sökning genom att använda dig av enkel sökning eller avancerad sökning. Du kan även bläddra via kategorier.

I båda fallen kommer du att få upp en resultatlista, d.v.s. resursbeskrivningar som innehåller något av det du letar efter. Antalet resurser visas på toppen och botten av resultatsidan. Det visas högst tio objekt på varje sida. Så om det till exempel står “Resultat 1-10 av 143”, betyder det att du ser de första 10 objekten ur den totala listan av 143 objekt. För att undersöka varje resultatsida klicka på de sidnummer som visas “1 2 3 4 5 … nästa> sista>>“

Varje objekt i resultatlistan visar en kort sammanfattning av resurssamlingen  för en digital resurs. Om ett objekt förekommer i resultatlistan betyder det att resursen möter åtminstone ett av villkoren som du satte upp när du gjorde din sökning.

Varje objekt i resultatlistan har denna information information:

• en titel. KLicka på denna för att se hela resursen

• en thumbnail bild (förhandsvisning av resursen). Klicka på denna för att komma til den faktiska resursen beskriven i den fullständiga resursen

• en sammanfattning. För att se hela sammanfattningen, klicka på "visa mer".

• (i vissa fall)en stjärna rating som visar betygsättning och vad andra tyckt om resursen.

• knappar för att spara objektet som ett bokmärke, skriva ut det, eller dela det med andra användare från populära sociala nätverk som Facebook, Twitter etc.

Logga in nedan eller Registrera dig.

Begära ett nytt lösenord?